Staycation met de bib!

U blijft deze zomer ook in Brussel? Fantastisch, de bib neemt je mee op reis in eigen stad! Ontdek hier ons reuzezomerprogramma.

Speelweek met Jeugdtheater Larf!

speelweek

Theater maken is niet alleen voor grote mensen met lange jassen en een serieuze blik. Het is voor iedereen met goesting om de wereld en zichzelf te ontdekken. Via dit atelier krijgen kinderen [7 tot 10] de kans om samen met een theatermaker van Larf! hun fantasie te verkennen. Kruip in de huid van een personage en ga aan de slag met je stem en decor. Speel, bricoleer, onderzoek en maak plezier tot de vonken ervan af vliegen. Iedereen krijgt de kans om zijn stem te vinden, hoe luid of stil die ook is.

Praktisch: 17 tot en met 21 augustus, van 09u30 tot 12u30. Kostprijs: 35 euro 

Interesse? telefoneer (02 331 28 24) of mail naar ivanderstockt@ukkel.brussels

'Dromen achter de gevel'

droom achter de gevel

Raamkunst

In samenwerking met GC Het Huys en de Franstalige bibliotheek Homborch organiseren we deze zomer het raamkunstproject: 'Dromen achter de gevel'

Op woensdag 08 juli komt Melanie Rutten, auteur en illustratrice, een tekening maken op onze ramen. Kom je ook langs de buitenzijde haar creatieproces bewonderen? Start om 14u. 

De raamkunst is een start en aanknopingspunt voor tal van activiteiten. We nodigen jullie daarenboven ook uit om raamkunst aan te brengen. Kom een goodiebag met stiften, tips & tricks ophalen in de bibliotheek. Alle informatie over dit project leest u hier

#StaycationBXL

1 Stad 19 boeken

1stad

Van half juni tot half september zetten de Brusselse bibliotheken 19 topboeken in de kijker. Gekozen door 19 Brusselaars die graag lezen. Om te praten, te delen en te inspireren. De bibliotheek plant gedurende de zomer een reis langs de 19 boeken aan de hand van activiteiten zoals een kennismaking met de persoon achter het gekozen boek, een boekbabbel, en meer. 

Wat lees jij deze zomer?

Ontdek het hier!

Op reis: bestemming BIBLIOTHEEK

Bestemming bib

De bib bezorgt je een plaatsje op het vliegtuig met de exotische bestemming BIBLIOTHEEK. Begeef je op bibbertrip, ga op beeldsafari of plan een tijdreis. Wie weet win je een leuke verrassing. (actie van 3 tot 18 jaar). Je paspoort kan afgehaald worden in het reisbureau in de bibliotheek tijdens de openingsuren. Elke woensdag (14u-16u) in juli kan je een speciale bestemming boeken in het reisbureau.

Verteltapijt

verteltapijt

Een verhaal voorgelezen voor jou in het bijzonder? Kom naar de bib en neem plaats op het vliegend tapijt in de achtertuin… dan komt een verteller tevoorschijn! Op vrijdag 10 en 17 juli (bij droog weer) tussen 15u en 16u. Voor iedereen van 3 tot 6 jaar.

Boekbabbel

Het moois dat we delen

Wie zin heeft in een verfrissend, literair aperitief kan deelnemen aan de boekbabbel. Samen met de leden van de leeskring lezen we Het moois dat we delen (Ish Ait Hammou). Op dinsdag 25/08 om 14u bespreken we dit boek in het Wolvendaelpark. Een zomerse cocktail van literatuur en fijne contacten. Inschrijving (verplicht). Het boek kan in de bibliotheek ontleend worden.

Inschrijven door te mailen naar bibliotheek@ukkel.brussels of telefonisch 02 331 28 24. 

Save the date : Zomer Carrousel d'été

Carrousel

Dienst Cultuur van de gemeente Ukkel, in nauwe samenwerking met het gemeenschapscentrum Het Huys, palmt deze zomer van 18 juli tot 30 augustus Ukkelse parken in met intieme culturele animatie en vertier voor jong en oud. 

De bibliotheek is er bij op volgende data: 

06/08 om 14u : Verteller Veerle Ernalsteen (Fond'Roy)

30/08 om 14u : Verteller Lieve de Meyer (Wolvendaelpark)

Later posten we hier meer informatie. Voor alle culturele animaties en inschrijving (verplicht) neem een kijkje op de webpagina van Ukkel.  

Save the date: Zomer Carrousel d'été

zomer d'ete

Editie voor de baby's. (En hun ouders!)

Op zaterdag 15 augustus om 10u30 in Wolvendaelpark een speciale editie voor de baby's (en hun ouders) binnen de Zomer Carrousel d'été. 

Er wordt een fijn parcours uitgewerkt met boekjes, liedje, waterparcours,... en meer. 

Alle informatie wordt later hier gepost. 

Pennenvrienden

Pennevriend

GEZOCHT: sympathieke brievenschrijvers die verbinding willen maken en nieuwe mensen leren kennen. LDC Lotus en de bibliotheek zorgen voor de contactgegevens van een boeiende correspondent. De rest is aan u en uw pen. Schrijf ons een brief, mail of telefoneer. Onze brief naar jullie leest u hier