Solidariteit

Afstand houden hoeft geen kilte te worden. Solidariteitsacties ontpoppen zich. Bib - team Ukkel probeert ook mede bij te dragen tot warmte. 

Applaus

Applaudisserende handen

Wij applaudisseren voor onze helden in de zorg, werkenden in de distributie en veiligheid, leerkrachten in opvang, begeleiders in crèches, en iedereen die binnen blijft! Een hart onder de riem steken kan door applaudisserende handen op je raam te hangen. 

Berenjacht

Beer

Een wandeling met kinderen door je eigen wijk hoeft niet meer saai te zijn, als je op berenjacht kan!
DOE - opdrachtje: plaats een teddybeer zichtbaar aan je raam. De kinderen kunnen dan tijdens hun wandeling proberen beren te spotten.  Laat je weten of je mee doet? Dan kunnen we vandaag nog op jacht...
Hou hierbij voldoende afstand van elkaar. Veel plezier!

Origami for Life

Geplooide origami's in de bib

Bib-team Ukkel vouwt Origami's! Plooien jullie mee? Want voor elke gemaakte Origami gaat 5euro naar het Universitair Erasmus Ziekenhuis voor COVID - 19 Units en onderzoek. Een artistieke actie opgezet door kunstenaar Charles Kaisin en KANAL - Centre Pompidou. Origami klaar? Kom haar dan bij een veilige wandeling in onze terugbrengbus stoppen! Wij zorgen dat die vliegt naar zijn bestemming. Weet je niet hoe te beginnen, voor een instructiefilmpje en meer info klik hier.   

Telefooncentrale van bib Ukkel

telefooncentrale

In onze zoektocht naar vormen om verbinding te behouden, nu we jullie niet meer kunnen ontvangen in de bibliotheek, startte we met een 'telefooncentrale'. We nemen er een thee bij en bellen lezers op voor een babbel. Word jij ook graag opgebeld, gemaild of ken je iemand die het plezier zou doen? Stuur dan een mail met de gegevens en we nemen met jou contact op. 

Connect1180

actie het huys

Een oproep van GC Het Huys

Het Huys wil verbinden door elke weekdag het verhaal van een Ukkelaar op hun Facebook te posten. Misschien is jouw verhaal wel het volgende?
Op deze manier ontspringt een verbindend netwerk rond Ukkel en blijven we met elkaar verbonden. Meer informatie lees je hier

Wil je graag helpen?

oproep

Het Lokaal dienstencentrum Lotus, te Ukkel, doet een oproep naar het maken van mondmaskers. Geen naaimachine in huis? Je kan nog steeds creatief aan de slag door het maken van een tekening of schrijven van een brief. 

Bib Ukkel droeg een steentje bij

brussels helpt

Veel Brusselse ketjes zitten nu thuis met geen of weinig spelmateriaal, daarom heeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie speelpakketten verdeeld onder kinderen en gezinnen in kwetsbare situaties. 

Heel mooi initiatief waaraan we geholpen hebben, door de schenking van boekjes, en teveel aan knutselmateriaal.