Nieuws van de week

Binnen het grote aanbod aan weetjes, acties, en meer op de website, plaatsen we hier de nieuwe tips van de week. Nu uit te pluizen voor de week vanaf vrijdag 22 mei.  

 

Voorleesverhaal

voorleesverhaal

Hallo bib-vriendjes,

Deze week hebben jullie me helpen kiezen. Het verhaal waarvoor dat jullie gestemd hebben is 'Kai - Mook gaat verhuizen'. Isabelle leest het jullie graag voor. Luister maar. 

'Kai - Mook gaat verhuizen' van Guido Van Genechten

Week van de opvoeding

logo

'Opvoeden is geen wedstrijd'

Over de strijd rond slapen en eten. Over het eigen willetje van kinderen, dat soms botst met wat ouders willen. Over de strijd die soms gepaard gaat met een scheiding. De week van de opvoeding nodigt tot mildheid voor jezelf, je kind en de ouders om je heen. Mildheid verbindt. 

Wij plaatsen enkele boeken in de kijker om voor te lezen, samen in te kijken, de tieners, en de ouder. 

 

 

 

In de kijker: Luisterboeken

luisterweek

Onze Noorderburen vierden normaliter 'de week van het luisterboek'. Wij maken hier toch gebruik van om een selectie van luisterboeken uit onze collectie in de kijker te plaatsen, want luisteren is ook lezen!

Snuisteren tussen alle luisterboeken in collectie kan hier

Wist-je-datje

uitlenen

Het laatste exemplaar van elk tijdschrift kan uitgeleend worden. Gezien we momenteel de tijdschriften niet kunnen ter beschikking stellen voor de lezende bezoekers in de bib, kan iedereen de exemplaren aanvragen bij een boekenpakket. 

Digitaal slotfeest Bibkids

collage

 ❤️We vonden het hartstikke fijn om de Bibkids elke woensdagnamiddag te ontvangen voor een activiteit en dat hebben we feestelijk afgesloten. Dankjewel aan Yelena, Thomas en Mathieu van Villa Basta die deze editie hebben begeleid!
We kijken reeds uit naar een nieuwe reeks Bibkids vanaf oktober '20!

Online catalogus in een nieuw jasje

catalogus

De catalogus op onze website zit in een nieuw jasje. Vanaf nu kan je klikken op de cover, dan verschijnt die in het groot, na nogmaals te klikken verschijnt de back - cover in een aangenaam formaat om te lezen. 

De boekenzoeker

for kids

Een dikke fantasyroman, een boek voor gamers, poëzie over liefde, een klassieker of een kort boek voor een boekbespreking: Boekenzoeker helpt jongeren kiezen. Het juiste boek lezen op het juiste moment kan een verschil maken. De boekenzoeker reikt tips van 0 - 18 jaar. 

Aarzel zeker ook niet om je laten bijstaan door bib-team Ukkel! 

Origami for Life

origami installatie

Dankjewel aan Lesley, Brigitte, Christiane, Nicki, Brenda, Tales, Laura, Marcus, Ildemar, Sarah en Olivia samen plooiden jullie reeds 212 origami's! ❤️
De installatie met alle ingezamelde origami's (2682!) is van start gegaan. Neem een kijkje op de website: https://www.charleskaisin.com/origamiforlife

Plooi jij ook mee? Kijk hier

Illustrator Sebastiaan Van Doninck in de kijker

atelier

Iedereen Leest stuurde vorige week zijn redactieleden op pad naar het atelier van Sebastiaan Van Doninck. Wij zijn blij dat we de werken van deze illustrator aan jullie kunnen tonen in oktober '20 in het kader van de expo die we samen met de Franstalige bibliotheek Centrum organiseren.  Save the month!

Meer over Van Doninck en binnengluren in zijn atelier via deze weg