Kinderen

De bib is een coole plek voor kinderen. Ze vinden er boeken vol mooie verhalen en tekeningen, fantasierijke strips, boeken waarin je alles te weten komt, luisterspelen en liedjes ... maar je kan er ook vriendjes maken voor het leven, genieten van voorleesuurtjes in verschillende talen en tafels vol leuke activiteiten vinden. 

 

Met Bieblo vind je de leukste boeken!

testen maar

Je kind vind tussen het bos de boeken niet meer? Gebruik Bieblo!

In enkele klikken of swipes verschijnen 8 boekentips die passen bij de interesses en leeftijd van het kind (van 6 tot 11jaar). Extra handig is dat alleen boeken getoond worden die op dat moment in de bibliotheek aanwezig zijn. 

Probeert het hier!

Bibkids

foto

Elke woensdagnamiddag van 14u tot 16u kan je meedoen aan onze creatieve kunstateliers. Kom mee lachen, dansen, springen, fotograferen, boetseren en leren. Niets is te gek bij de BIBKIDS. 

Met de bibkids focussen we ons op kinderen tussen 07 en 10 jaar die naar een Nederlandstalige school gaan en thuis een andere taal spreken. 

Meer informatie? Mail naar ivanderstockt@uccle.brussels of bel naar 02 331 28 24. 

Save the month!

expo

Juni = expo maand

Leo Timmers, Sabien Clement, Tom Schamp,... 

Sinds enkele jaren organiseert de bib samen met de Franstalige bibliotheek centrum een expo waar we de werken van een illustrator in de kijker plaatsen. 

We houden jullie nog even in spanning welke illustrator(s) we kiezen voor de expo in juni 2021!

De boekenzoeker

for kids

Een dikke fantasyroman, een boek voor gamers, poëzie over liefde, een klassieker of een kort boek voor een boekbespreking: Boekenzoeker helpt jongeren kiezen. Het juiste boek lezen op het juiste moment kan een verschil maken. De boekenzoeker geeft tips van 0 - 18 jaar. 

Aarzel zeker ook niet om je laten bijstaan door bib-team Ukkel!