Kinderen

De bib is een coole plek voor kinderen. Ze vinden er boeken vol mooie verhalen en tekeningen, fantasierijke strips, boeken waarin je alles te weten komt, luisterspelen en liedjes ... maar je kan er ook vriendjes maken voor het leven, genieten van voorleesuurtjes in verschillende talen en tafels vol leuke activiteiten vinden. 

 

Bibkids

foto

Elke woensdagmiddag van 14u tot 16u kan je meedoen aan onze creatieve kunstateliers.

We herstarten in oktober 2020. Inschrijvingen binnenkort geopend. 

We eindigden bibkids 19-20 met een digitaal slotfeest

Save the month!

atelier

Expo met werken van illustrator Sebastiaan Van Doninck

Iedereen Leest stuurde in mei '20 zijn redactieleden op pad naar het atelier van Sebastiaan Van Doninck. Wij zijn blij dat we de werken van deze illustrator aan jullie kunnen tonen in oktober '20 in het kader van de expo die we samen met de Franstalige bibliotheek Centrum organiseren.  Save the month!

Meer over Van Doninck en binnengluren in zijn atelier via deze weg

De boekenzoeker

for kids

Een dikke fantasyroman, een boek voor gamers, poëzie over liefde, een klassieker of een kort boek voor een boekbespreking: Boekenzoeker helpt jongeren kiezen. Het juiste boek lezen op het juiste moment kan een verschil maken. De boekenzoeker reikt tips van 0 - 18 jaar. 

Aarzel zeker ook niet om je laten bijstaan door bib-team Ukkel! 

Brussels Reads Aloud & Voorleesweek

voorleesweek

Brussels Reads Aloud is de Voorleesweek in Brussel. Dan lezen voorleesvrijwilligers in alle Brusselse bibliotheken voor in andere talen dan het Nederlands.

Gepland in najaar '20.