Hoe werkt de Take-Away Bib?

Je wenst (nieuwe) literatuur? Dit is mogelijk door de Take - Away van bib Ukkel. 

Kiezen en bestellen

Optie 1: Je weet wat je wil. Je kijkt hierbij na via de online catalogus of het materiaal beschikbaar / aanwezig is in de bib door te klikken op 'Waar staat het?'

Je kiest maximaal 10 materialen per bibliotheekkaart. Meerdere bibliotheekkaarten? Meer materialen kunnen gekozen worden. Per bibliotheekkaart vul je één bestelformulier in.

Je maakt een oplijsting van de materialen die je wenst. Vermeldt duidelijk de titel en auteur van het werk. Geef bij voorkeur ook aan om welk type materiaal het gaat: boek, strip, DVD, Luisterboek,... . Dit om verwarring te vermijden. 

Optie 2: Je laat je verrassen door de smaak van bib - team Ukkel

Je geeft ons een hint (wegdromen, lekker spanning en actie, hartjes voor lezen, slurper van informatie,...). Indien je een boek in het Engels wenst, zeker vermelden. Als je leesplezier zoekt voor de kids, vermeld de leeftijd (en/of leesniveau). Een medewerker maakt een boekenpakket met 5 verrassende materialen. In een pakket kan een leesboek, non-fictieboek, stripverhaal/graphic novel, DVD, poëzieboek zitten. Kinderen krijgen een extraatje (kleurplaat, knutseltip of uitdaging) in hun pakket.

Ga naar het bestelformulier. Je vult eerst algemene informatie in (e-mailadres, naam, nummer van lidmaatschap).

Afhalen

Je krijgt van ons een mail/telefoon, naargelang je voorkeur in het bestelformulier, met een bericht wanneer het pakket klaar is om opgehaald te worden. Dit moment zal plaatsvinden op dinsdag, woensdag of vrijdag tussen 14u en 16u. 

Hou bij het afhalen rekening met:

- Verkies een wandeling of fietstocht voor het afhalen, boven een ritje op de tram/bus

- de ophaling vindt plaats aan de ingang van de bibliotheek, De Broyerstraat 27

- iedereen heeft een tijdslot gekregen, staat er toch iemand voor jou in de rij? Hou voldoende afstand. 

- Om de rij niet onnodig aan te dikken, kom bij voorkeur alleen

- breng je materialen terug? Deze kunnen in onze brievenbus gestopt worden. 

Alle belangrijke informatie is doorgenomen. Lijkt alles je duidelijk? Klik hier om verder te gaan met kiezen en bestellen.  

Veelgestelde vragen

Waar vind ik het nummer van mijn lidmaatschap?

Op de lidkaart staat je naam, je geboortedatum en een 12-cijferig nummer. Het nummer van je lidmaatschap is het 12-cijferig nummer, onder de barcode.

Ik ben nog geen lid van de bibliotheek van Ukkel. Kan ik een pakket reserveren?

Ben je lid in een andere Brusselse Nederlandstalige bibliotheek?

  • JA: Geen probleem. Je kan gewoon een pakket bestellen.
  • NEE: Telefoneer naar de bibliotheek 02 331 28 24, elke werkdag van 10u tot 16u. Een medewerker helpt je verder. Houd je e-ID/kids-ID bij de hand. We vragen naar je naam, je adres, je rijksregisternummer, een e-mailadres en een telefoonnummer.

Ik wil een pakket bestellen, maar het lukt niet via internet. Wat moet ik doen?

Bel gerust naar de bibliotheek : 02 331 28 24, elke werkdag van 10u tot 16u. Houd je bibliotheekpas bij de hand. We vragen naar je naam en nummer van lidmaatschap. Een medewerker helpt je verder. 

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, nummer van lidmaatschap,…)?

De gegevens worden louter gebruikt om het boekenpakket te kunnen verwerken. De gegevens worden nergens bijgehouden. De bib probeert de contacttijd met de materialen zo kort mogelijk te houden. Daarom zetten de medewerkers de materialen op voorhand op je kaart. De gegevens die je doorgeeft, zijn nodig om de juiste kaart terug te vinden in het systeem van de bib.

Wat doe ik met materialen die ik nog heb?

Je kan ze gerust houden tot na de sluitingsperiode. Alle boeken worden automatisch verlengd tot 3 weken na de sluitingsperiode. Of je kan ze ook terugbrengen via onze terugbrengbus. Ook op andere momenten dan open als afhaalbib. De materialen blijven 3 dagen afgezonderd voor we ze ontsmetten en terug in omloop brengen. 

De terugbrengdatum op mijn ticket ligt in de sluitingsperiode, moet ik dan een boete betalen?

Neen, er is een sluitingsperiode ingelast, waardoor er geen boetes worden aangerekend. Alle materialen zijn automatisch verlengd tot drie weken na de sluitingsperiode.

Kan ik een betaling komen doen?

Neen, een betaling kan je uitstellen tot we terug open zijn.

Moet ik de materialen zelf verlengen?

Neen, de bibliotheek verlengt alle materialen op je kaart automatisch tot drie weken na de sluitingsperiode. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Je kan dit online nakijken via Mijn Bibliotheek. Je vindt de knop op onze bibliotheekwebsite.  

Kan ik reservaties ophalen of maken?

Je kan een boekenpakket reserveren. Vul het bestelformulier in. 

Je kan het pakket op 3 momenten komen ophalen: dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 14u en 16u. Je krijgt een datum en tijdslot toegewezen.  

 

Verder, de bibliotheek blijft gesloten. We beantwoorden hieronder de meest gestelde vragen. 

Welke voorzorgsmaatregelen neemt de bib om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan?

  • De medewerkers van de bibliotheek houden zich aan de richtlijnen van de overheid: social distancing, wanneer ze ziek zijn blijven ze thuis, handen worden regelmatig gewassen, oppervlakken worden meermaals ontsmet.
  • De medewerkers beschermen zichzelf met extra middelen. 
  • Ook u helpt mee. Gelieve de instructies van de medewerkers op te volgen: houd afstand van andere leners, kom 1 per 1 naar de bib, raak alleen jouw pakket aan. Was vóór en na het bibliotheekbezoek je handen grondig met water en zeep.

Kan ik nog langskomen voor hulp bij het aanmelden voor het Nederlandstalig onderwijs?

Neen, deze dienst moeten we helaas stopzetten. Het aanmelden is overigens wél verlengd tot 20 mei. We helpen je graag via de telefoon of mail: bibliotheek@ukkel.brussels

Van zodra de situatie het toelaat, bekijkt de bibliotheek om nieuwe momenten te organiseren om te helpen bij het aanmelden.

Wat met de activiteiten in de bibliotheek?

Alle activiteiten die in de sluitingsperiode zouden plaatsvinden, zijn afgelast. Er vinden geen activiteiten plaats. Om de verveling tegen te gaan, verzamelde de bibliotheek alle tips om van thuis uit creatief met taal en boeken aan de slag te gaan: https://ukkel.bibliotheek.be/binnen-en-bezig-blijven-de-bib-geeft-tips

Heb je toch nog andere vraag, bezorgdheid of een tip? 

Stuur je vraag of suggestie gerust via bibliotheek@ukkel.brussels  We proberen je zo snel mogelijk een antwoord te bezorgen.