Herfstactiviteiten 2021

Blijf plakken in de bib!

Blijf plakken in de bib!

Vanaf di 21/09 - in elke Nederlandstalige bib van Brussel

De Brusselse bibliotheken, dat zijn 20 plekken om heerlijk te blijven plakken.

Doe nu mee aan de grote stickerspaaractie van de Brusselse bibliotheken. Haal je gratis stickerposter in een bibliotheek dicht bij jou. Elke keer je boeken leent, krijg je een pakje stickers.

Maak Brussel compleet met een unieke sticker per gemeente. Verzamel ze allemaal!

Boekenverkoop

Flyer boekenverkoop 2021

Za 9/10 - 10.00 tot 14.00 uur

Tradities zijn er om in ere te houden, en onze jaarlijkse boekenverkoop is er eentje die we maar al te graag in de kijker zetten! Vanaf zaterdag 9 oktober kun je snuisteren tussen de bibliotheekboeken die we een tweede leven willen geven. Van romans en klassiekers tot peuterboekjes en strips: er is gegarandeerd voor ieder wat wils. En dat alles voor zachte prijsjes tussen 0.50 euro en 2.00 euro. Tot dan?

Za 9/10/2021 - De Broyerstraat 27, Ukkel - van 10.00 tot 14.00 uur
Daarna doorlopend tijdens de openingsuren

Scrabblecafé

Iedere zaterdag vanaf 10.30 uur

Iedere zaterdag is er vanaf 10u30 de gelegenheid om een potje te scrabbelen op het leesterras van de bibliotheek.

Je krijgt een kopje koffie of thee!

Leeskring

books

Telkens op een dinsdag - van 14.00 tot 15.00 uur

Gebeten door boeken maar geen zin om alleen te lezen? In onze leeskring kun je niet alleen terecht voor de laatste boekentips, maar evenzeer voor een interessant gesprek achteraf. In september kiezen we samen de leeslijst voor het komende jaar. Eens per twee maanden, als iedereen het boek uit heeft, komen we samen om meningen uit te wisselen, in discussie te treden of gewoon voor een ongedwongen babbel. Steeds in een open en ontspannen sfeer!

Stuur ons een mailtje of meld je aan aan de balie als je graag onze leeskring wil vervoegen. Kunnen niet alle titels je boeien? Geen probleem, je mag gerust ook vrijblijvend deelnemen aan de gesprekken van je keuze.

 

Vanaf di 12/10/2021 - De Broyerstraat 27, Ukkel - van 14.00 tot 15.00 uur

Schrijfatelier

Pennevriend

Telkens een vrijdag - van 14.00 tot 16.00 uur

Altijd al willen schrijven, maar nooit gedurfd? Het open schrijfatelier is de ideale plek om ongedwongen je eerste schrijfstappen te zetten.

Een keer per maand, telkens een vrijdag, komen we samen en bespreken we elkaars teksten. Onder begeleiding leren we een verhaal op te bouwen en laten we onze creativiteit de vrije loop. Ervaring is niet nodig; met een flinke portie enthousiasme kom je al een heel eind.

Schrijf je in via mail of ga langs de onthaalbalie van de bibliotheek. 

Het schrijfatelier wordt georganiseerd in samenwerking met BOP, het Brussels Ouderenplatform.

 

Vanaf vrij 1/10/2021 - De Broyerstraat 27, Ukkel - Van 14.00 tot 16.00 uur

Blijf plakken in de bib!

De Brusselse bibliotheken, dat zijn 20 plekken om heerlijk te blijven plakken. Doe nu mee aan de grote stickerspaaractie van de Brusselse bibliotheken!

Haal je gratis stickerposter in
een bibliotheek dicht bij jou. Elke keer je boeken leent, krijg je een pakje stickers. Maak Brussel compleet met een unieke sticker per gemeente.

Geen idee wat elke sticker betekent? Hou dan zeker onze sociale media in de gaten, want gedurende deze actie posten we regelmatig welke knipoog er achter elke sticker zit verscholen.