De laatste trein naar vrijheid

Meg Waite Clayton (auteur), Karin de Haas (traducteur)
Titre
De laatste trein naar vrijheid
Auteur
Meg Waite Clayton
Traducteur
Karin de Haas
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The last train to London
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2020
477 p.
ISBN
9789402704815 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Deze op historische feiten gebaseerde, lijvige roman speelt zich af in het Europa van eind jaren dertig. Het vertelt het verhaal van de onverschrokken Nederlandse oorlogsheldin Truus Wijsmuller-Meijer. Met haar kindertransporten vanuit Wenen redde 'tante Truus' de levens van duizenden Joodse kinderen. De roman is het internationale debuut van de Amerikaanse Meg Waite Clayton die in eigen land bekend is van haar romans en artikelen. Met een combinatie van zorgvuldig historisch onderzoek en een geloofwaardige opvoering van fictieve personages weet zij de tijdsgeest te vangen en invoelbaar te maken voor de lezer. Eenmaal ingevoerd in alle verhaallijnen van de roman, leest het goed weg. Deze biografische roman is een belangrijke toevoeging aan de verhalen die de oorlog levend houden voor huidige en toekomstige generaties. De prettig leesbare vertaling uit het Engels is gedaan door Karin de Haas. Een onmisbaar verhaal over een vergeten oorlogsheldin.

À propos de Meg Waite Clayton

CC BY-SA 3.0 - Image by Meg Waite Clayton

Meg Waite Clayton, née le 1er janvier 1959 à Washington (États-Unis), est une romancière américaine. Elle écrit également pour le Los Angeles Times, The New York Times, Forbes, Writer's Digest (en), Runner's World (en) et la radio ,.

Diplômée de l'université Law School du Michigan (en), elle l'est également de l'université du Michigan, en Histoire et psychologie. Elle travaille en tant qu'avocat pour le cabinet Latham & Watkins de Los Angeles. Elle commence à écrire sérieusement après avoir déménagé à proximité de Baltimore, où son premier roman se situe.

En lire plus sur Wikipedia