De bib voor mensen met een beperking

Heb je een beperking? De bibliotheek van Ukkel zoekt graag samen naar een oplossing!

Wat bieden we nu al aan?

Daisy - boeken

Materialen voor mensen met een leesbeperking

Voor personen met een leesbeperking zijn er verschillende mogelijkheden om nog te genieten van een boek. Zo biedt de bibliotheek van Ukkel in samenwerking met Luisterpunt Daisy-boeken aan.

Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Het grote voordeel daarvan is dat u zo'n 'boek' kan hanteren als een gewoon boek. U kan in één ruk door lezen, maar u kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. U kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

In onze catalogus vindt u ons huidig aanbod van Daisy-boeken, maar u kan ook gebruik maken van Daisy-online en boeken beluisteren via de app "Anderslezen" (smartphone/tablet)

Interesse?

Contact:

-Luisterpunt via 02 423 04 11 of info@luisterpuntbibliotheek.be 

-Bibliotheek Ukkel via 02 331 28 24 of bibliotheek@ukkel.brussels

 

Boeken aan huis

De bibliotheek en het Lokaal dienstencentrum Lotus van Ukkel werken samen aan het project 'Boeken aan huis'.

Met ‘Boeken aan huis’ willen we boeken bij mensen brengen die de verplaatsing naar de bibliotheek niet meer kunnen maken. De boeken komen dankzij vrijwilligers gewoon tot bij hen! Daarnaast is het een gelegenheid om het sociaal contact te versterken.

Wil je graag meer informatie?

Contact:

-Marijke van dienstencentrum Lotus via 02/343.46.58 of ldclotus@vgc.be

-Anneke van de bibliotheek via 02/331.28.24 of bibliotheek@ukkel.brussels