Spel
Nederlands

Bomen memoryspel : match de bomen met hun bladeren

Tony Kirkham (auteur), Holly Exley (illustrator), Nathan Brinkman (vertaler)

Bomen memoryspel : match de bomen met hun bladeren

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Zoek het juiste blad bij de juiste boom. Degene met de meeste paren is de winnaar van dit lommerrijke memoryspel. Leer het onderscheid tussen de es en de sassafras, en ontdek van welke boom de bloemen naar watermeloen ruiken. Dit leuke en leerzame spel is het ideale cadeau voor iedere natuurliefhebber.
Onderwerp
Bomen
Titel
Bomen memoryspel : match de bomen met hun bladeren / Tony Kirkham
Auteur
Tony Kirkham
Illustrator
Holly Exley
Vertaler
Nathan Brinkman
Taal
Nederlands
Uitgever
Londen: Laurence King, 2019
1 doos
Aantekening
Vermelding op doos: vanaf 6 jaar Inhoud: boekje met spelregels en informatie, 50 memorykaarten
ISBN
9789492938237

Over Tony Kirkham

Tony Kirkham (1957) is een Britse botanicus en plantenverzamelaar.

Sinds 1978 is hij werkzaam bij de Royal Botanic Gardens, Kew; waar hij in 2001 hoofd van het arboretum werd. Tijdens een grote storm in 1987 gingen bijna vijfhonderd bomen in het arboretum te gronde. Kirkham verzamelde vervolgens ter vervanging van deze bomen tijdens verzamelexpedities plantmateriaal in China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en het Russische Verre Oosten. Over zijn ervaringen tijdens deze verzamelexpedities schreef hij samen met Mark Flanagan het boek Plants from the Edge of the World: New Explorations in the Far East dat in 2005 verscheen.

Kirkham speelde een rol in de BBC-televisieserie A Year at Kew. Voor deze omroep presenteerde hij de serie The Trees That Made Britain.

Publicaties

  • The Pruning of Trees, Shrubs, and Conifers, 2e editie; George E. Brown & Tony Kirkham; Timber Press (2004); ISBN 08…Lees verder op Wikipedia