E-boek
Nederlands

Tim de kleine boswachter

Tim Hogenbosch (auteur), Jan Paul Schutten (auteur), Emanuel Wiemans (illustrator)
Tim is gek op de bossen. Als het even kan klimt hij in bomen, springt hij in plassen en bouwt hij hutten. Dat is niet zo gek, want zijn vader is boswachter. Tim weet zoveel over de natuur, dat hij op een dag zelf een échte boswachter mag worden. In zijn elektrische skelter beleeft hij zo de leukste avonturen. Hij redt dieren, houdt het bos schoon en helpt mensen in gevaarlijke situaties. En hij ma
Onderwerp
Bossen
Titel
Tim de kleine boswachter
Auteur
Tim Hogenbosch Jan Paul Schutten
Illustrator
Emanuel Wiemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2020
1 digitaal bestand : ill.
ISBN
9789021425924
CloudLibrary
867k8z9

Andere formaten:

Over Tim Hogenbosch

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tim Hogenbosch

Tim Hogenbosch (Nijmegen, 10 september 1983) is een Nederlands televisiepresentator en voormalig boswachter. Hogenbosch, ook wel bekend als 'Boswachter Tim', werkte als boswachter voor Staatsbosbeheer en werd in 2018 uitgeroepen tot beste twitteraar van Nederland.

Hij groeide op in Nijmegen-Dukenburg en was als kind lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Na het CIOS en enkele jaren werken, ging hij bij Staatsbosbeheer een leer-werktraject als natuurbeheerder doen. Hij was werkzaam rond Lelystad en Breda. Hogenbosch werd boswachter met specialisatie publiek (Staatsbosbeheer kent daarnaast boswachters ecologie en natuurbeheer) waarbij zijn takenpakket vooral lag in publieksvoorlichting, waaronder ook twitter (waar hij nu de politieke partij BBB stalkt). Tussen 2016 en 2018 werkte hij voor Staatsbosbeheer in de regio Utrecht en daarna tot medio 2021 in de regio Nijmegen.

Vanaf 2020 is hij naast zijn werk als boswachter ook de presentator van het…Lees verder op Wikipedia

Suggesties