Boek
Nederlands

Noorderlicht in Noorwegen

Thea Stilton (auteur), Barbara Pellizzari (illustrator), Valeria Brambilla (illustrator)
De Thea Sisters vinden in de archiefkelder van Topford een oud, ongeopend postpakket. Vijftig jaar geleden werd het pakketje vanuit Noorwegen verzonden. Wie stuurde het en waarom is het pakje nooit opengemaakt? De vijf vriendinnen nemen het vliegtuig naar Noorwegen. Kunnen ze het mysterie oplossen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Noorwegen, Mysteries
Titel
Noorderlicht in Noorwegen
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Barbara Pellizzari Valeria Brambilla Chiara Balleello Giuseppe Facciotto
Vertaler
Sandra Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il sole di Mezzanotte
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
179, [45] p. : ill.
ISBN
9789464290479 (hardback)

Besprekingen

De vijf muizenvriendinnen Colette, Paulina, Violet, Nicky en Pamela studeren aan het Topford College op Walviseiland. Ze noemen zich Thea Sisters ter ere van hun docente Thea Stilton, die hun avonturen opschrijft. Op zoek naar informatie over de geschiedenis van Topford vindt Pamela in de archiefkelder een oud, ongeopend postpakket. Vijftig jaar geleden werd het pakketje vanuit Noorwegen naar een student aan Topford gestuurd. Wie stuurde het en waarom is het pakje nooit aangekomen? De vijf vriendinnen pakken hun winterkleren in en nemen het vliegtuig naar Noorwegen. Kunnen ze het mysterie oplossen? Los te lezen 29e deel van de serie, dat volgt op ‘Vakantie aan de Cote D'Azur’’* (2021). Het taalgebruik is vlot met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Moeilijke woorden worden met een sterretje aangegeven en verklaard aan de zijkant van de bladzijde. De lezer wordt aangemoedigd mee te denken met de aanwijzingen. Tussendoo…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia