Boek
Nederlands

Pettson en Findus bouwen een auto

Sven Nordqvist (auteur)
+1
Pettson en Findus bouwen een auto
×
Pettson en Findus bouwen een auto Pettson en Findus bouwen een auto

Pettson en Findus bouwen een auto

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Opa Pettson en zijn onafscheidelijke kat Findus bouwen samen een houten trapauto voor Findus. Het wordt een fantastisch mooie auto en na een fijne dag kruipen ze samen in bed in hun idyllische huisje. Vierkant hardkartonnen prentenboek met sfeervolle illustraties in natuurlijke kleuren met veel flapjes, schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Klussen, Auto's
Titel
Pettson en Findus bouwen een auto
Auteur
Sven Nordqvist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Pettson och Findus bygger en bil
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, © 2021
[10] p. : ill.
ISBN
9789002273179 (hardback)

Besprekingen

Vierkant kartonboek met afgeronde hoeken over opa Pettson en zijn onafscheidelijke kat Findus, die dit keer samen een auto voor Findus bouwen. Die geniet volop van zijn houten trapauto, totdat ze na een leuke dag gezellig samen onder de wol kruipen. Het boek bevat veel doorkijkjes, schuifjes, flapjes en draaischijven, die voor extra dynamiek zorgen. De prentenboeken voor de wat oudere kleuters (5+) over de knutselende opa Pettson verschenen voor het eerst in de jaren tachtig. De inmiddels klassiek geworden verhalen worden gedragen door de schitterende illustraties vol actie en grappige details, uitgevoerd met aquarel ingekleurde pentekeningen. In dit boek staat de beknopte tekst afgedrukt in de illustraties, zonder dat dat ten koste gaat van de leesbaarheid. Voor jonge kinderen verscheen eerder het kartonboek ‘Op stap met Pettson en Findus’ (2012), zonder beweegbare delen. Een mooie, educatieve uitgave, die borg staat voor veel kijkplezier. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen. In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator …Lees verder op Wikipedia