Boek
Nederlands

Verlangen

Serge Simonart (auteur)
Titel
Verlangen
Auteur
Serge Simonart
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2016
213 p.
ISBN
9789089245236 (hardback)

Besprekingen

Een man ligt in het ziekenhuis naast zijn onbereikbare geliefde, nadat ze allebei getroffen zijn door een hersenbloeding. De vrouw was altijd al in zijn nabijheid, maar zij koos nimmer voor hem, terwijl hij door haar geobsedeerd was. Gevangen in zijn immobiliteit en onvermogen om te spreken probeert hij zoveel mogelijk van haar op te vangen. Tegelijk kijkt hij terug op hun gezamenlijke momenten. Poëtische roman, iets te traag en uitgesponnen, maar mooi geschreven. Serge Simonart (1966) is een Belgisch journalist en muziekcriticus. Dit is zijn derde roman, na 'Een medaille van vlees en bloed'* (2014) en 'Machiavella'** (2015).

Over Serge Simonart

Serge Simonart (1960) is een Belgisch schrijver en journalist. Hij publiceert romans en non-fictie, schrijft voor het tijdschrift Humo en publiceerde in meer dan 200 kranten en tijdschriften in 30 landen, waaronder Playboy, Mojo, Q, Publico en Nieuwe Revu.

Biografie

Simonart werkt al sinds zijn zeventiende voor het blad Humo. Hij is vooral bekend geworden door zijn interviews met wereldberoemde popmuzikanten. Hij interviewde onder meer David Bowie, Morrissey, Lou Reed, Brian Wilson, Thom Yorke, Prince, Paul McCartney, Mick Jagger, Keith Richards, Nick Cave, Elvis Costello, Ray Davies, Michael Stipe, Joan Baez, John Cleese en 500 anderen. Zijn beste interviews werden gebundeld in de boeken Fuck off & andere citaten (1997) en Off the record (2007).

Hij wordt ook vaak ingezet als undercoverjournalist: hij is de uitvinder van de Onze Man-artikels, een un…Lees verder op Wikipedia