Boek
Engels

Pony

R.J. Palacio (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Silas (12, ik-persoon) woont op een boerderij in het Wilde Westen van 1860. Hij reist zijn vader achterna. Die is ontvoerd door mannen op paarden. Silas kan geesten zien, en die helpen hem. Maar zijn die er ook als hij ze het hardst nodig heeft? Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Pony
Auteur
R.J. Palacio
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin Books, 2021
302 p. : ill.
ISBN
9780241542279 (paperback)

Besprekingen

Silas (12, ik-figuur) leidt met zijn vader een teruggetrokken leven op een afgelegen boerderij. Zijn beste vriend is een geest die alleen hij kan zien. Op een nacht wordt zijn vader ontvoerd door drie mannen te paard. Maar als een pony met doordringende, lichtblauwe ogen terugkeer naar de boerderij, besluit Silas zijn vader achterna te reizen. Boeiend fantasyverhaal dat zich afspeelt in 1860 in het Wilde Westen van Amerika. Op sfeervolle wijze schetst de auteur een beeld waarin fictie, historie en bovennatuurlijke elementen samenkomen. Thema’s als fotografie, spiritisme, burgeroorlog en valsmunterij zijn er kunstig in verwerkt. Door de ogen van Silas en flashbacks van herinneringen leren wij vader Martin kennen als een unieke, geniale persoonlijkheid. Silas kan geesten zien, maar niet die van zijn overleden moeder. Toch heeft zij een rol in het verhaal. Het mysterieuze paard Pony komt wat onwerkelijk over. Elk hoofdstuk begint met een daguerreotypie (foto) en een klassiek citaat. Vana…Lees verder

Over R.J. Palacio

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Raquel Jaramillo Palacio (pseudoniem: R.J. Palacio) (New York, 13 juli 1963) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur en grafisch ontwerper.

Biografie

Raquel Jaramillo Palacio werd in 1963 geboren in New York als kind van Colombiaanse ouders. Jaramillo studeerde aan de High School of Art & Design in Manhattan en studeerde vervolgens 'illustratie' aan de Parsons School of Design. Ze bracht haar juniorjaar door aan de Amerikaanse Universiteit in Parijs waar ze veel rondreisde voordat ze terugkeerde naar New York met het oog op een carrière als illustrator.

Jaramillo werkte vele jaren als artdirector, foto-illustrator en ontwerper van boekomslagen, dit laatste gedurende meer dan twintig jaar. Tot 2012 publiceerde ze haar boeken onder haar echte naam, Raquel Jaramillo. In haar boeken Dream, Baby, Dream (1998), Ride, Baby, Ride (1998) en Last Summer - A Little Book for DadsLees verder op Wikipedia