Boek
Nederlands

O, dennenboom

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
O, dennenboom
×
O, dennenboom O, dennenboom
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is bijna kerst. Kolletje en Dirk gaan met opa en oma een kerstboom kopen. Maar ze verdwalen in het tuincentrum. Vier verhalen over Kolletje en Dirk in de tijd naar Kertsmis. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
O, dennenboom
Auteur
Pieter Feller
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789024583096 (hardback)

Besprekingen

Deze bijna vierkante uitgave op glad, stevig papier bevat nieuwe avonturen van Kolletje (mét toversokken) en haar vriendje Dirk. Ze beleven vier avonturen rond Kerstmis. Kolletje gaat naar een kerstmaaltijd op school. Kolletje en Dirk verdwalen in het tuincentrum als ze met opa en oma een kerstboom gaan kopen. En op de kinderboerderij gaan ze verkleed op de foto. De tekst is herkenbaar en geeft op een speelse manier informatie over kerst. De luchtige verteltoon en de dialogen zorgen voor een ‘alsof-je-er-bij-bent-gevoel’. De grote hoeveelheid kleine prenten (van de illustratrice van Kolletje én van de 6-jarige Lieke) verlevendigen de tekst. Kleurrijk en humoristisch voorleesboek voor thuis, bij kinderopvang en school. En wat de kracht van de toversokken van Kolletje nu ook precies is, je kunt ze maar beter aanhebben en inzetten! Fijn voorleesboek in de serie over Kolletje en Dirk. Tegelijk verscheen een bundel over de sinterklaastijd*. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia