Boek
Nederlands

Gonnie gaat varen : badboekje

Olivier Dunrea (auteur), Elly Van der Linden (auteur)
+1
Gonnie gaat varen : badboekje
×
Gonnie gaat varen : badboekje Gonnie gaat varen : badboekje
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Gansje Gonnie nodigt al haar vriendjes uit om mee te gaan varen. Wat hebben Gijsje, Eddie, Teun en Otto grappige bootjes! Vierkant plastic badboekje gevuld met foam en met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 6 maanden.
Onderwerp
Dieren
Titel
Gonnie gaat varen : badboekje
Auteur
Olivier Dunrea Elly Van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020 | Andere uitgaves
[10] p. : ill. + washandje
ISBN
9789025773212

Besprekingen

In dit badboekje gaat het bekende gansje Gonnie uit varen met haar bootje. Onderweg nodigt ze al haar vriendjes uit om mee te gaan. De een na de ander sluit zich aan in de rij grappige bootjes: omgekeerde hoeden en petten. De auteur tekent en schrijft al sinds 2004 de avonturen van de gansjes Gonnie, Gijsje en hun vriendjes. Het zijn daarmee vertrouwde figuren voor veel jonge peuters. Dit boekje is gemaakt van plastic. De vierkante pagina’s hebben licht afgeronde hoeken en hebben een zachte, vormvaste vulling. De illustraties zijn pentekeningen, ingekleurd met aquarel, tegen een rustige witte achtergrond. Met eenvoudige lijnen weet de auteur de gansjes een duidelijke expressie mee te geven. Dit boekje is niet alleen leuk om te bekijken en vast te houden. Het eenvoudige verhaal is zo vormgegeven dat het ook een heerlijk boekje is om samen met dreumesen of peuters te lezen. De tekst is summier, niet meer dan twee zinnetjes per pagina, en is herhalend van structuur. Het materiaal is eenv…Lees verder

Gonnie gaat varen

Gonnie gaat varen, maar het is leuker als zijn vriendjes meegaan. Gijsje stapt in het rode bootje van Gonnie, maar hoe zit het met Eddie en Teun? En Otto wil ook mee. Gelukkig vinden ze een oplossing en gaat er een hele stoet bootjes op weg.
Een badboekje uitgevoerd in zachte plastic en met afgeronde hoeken. Dit maakt het veilig voor baby's die erop kunnen sabbelen en ernaar grijpen. Peutertjes krijgen al oog voor het leuke verhaaltje, een eerste kennismaking met de Gonnie-boekjes.