Dvd
Nederlands

Het draaimolentje

Mil Lenssens (regisseur), Al Van Dam (componist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar, Vanaf 3-5 jaar
Beeldverhaal zonder woorden, een aaneenschakeling van audiovisuele effecten en filmpjes met bepaalde herhalingspunten voor peuters en kleuters
Titel
Het draaimolentje
Regisseur
Mil Lenssens
Componist
Al Van Dam 1929-2005
Taal
Nederlands
Uitgever
Lime-Lights Pictures, 2009
1 dvd-video
Speelduur
ca. 50 min.
Aantekening
Niet gesproken
EAN
5412012155060

Besprekingen

De Vlaamse kindertelevisieserie 'Tik tak' werd gemaakt tussen 1981 en 1991 en in ongeveer dertig landen, waaronder Nederland, uitgezonden. Bedenker Mil Lenssens had opgemerkt dat jonge kinderen geobsedeerd kunnen kijken naar repeterende bewegingen, kleuren en geluiden. Daarom maakte hij een beeldverhaal zonder woorden, een aaneenschakeling van audiovisuele effecten met bepaalde herkenningspunten, bijvoorbeeld een spelend kind, een marionet, een puzzeltje. Er komt geen gesproken tekst in voor, wel geluiden en muziek. De dvd bevat tien afleveringen van vijf minuten. Voor kinderen tot en met circa 3 jaar.

Over Mil Lenssens

Emiel (Mil) Lenssens (Mechelen, 25 december 1926 - 9 september 2005), was een Belgisch televisiemaker. Hij werd vooral bekend door het maken van "Tik Tak" voor de allerkleinsten bij de toenmalige BRT.

Mil Lenssens begon zijn carrière als graficus en tekende onder meer animatiefilms.

Vanaf 1957 maakte hij kinderprogramma's voor de Belgische openbare omroep (BRT).

Hij was de eerste die tekenfilms en levende personages combineerde (in de serie Klein, klein Kleutertje met Tante Terry).

Zijn bekendste programma was "Tik Tak", waarvan 10 jaar lang opnames gemaakt werden (van 1981 tot 1991), en dat heden ten dage nog steeds uitgezonden wordt. Hij zei dat hij het idee voor "Tik Tak" kreeg toen hij zag hoe geboeid peuters en kleuters waren door de beelden van de trekking van de loterij. Hij ontdekte dat weerkerende beelden met een begeleidend muziekje genoeg waren voor een kleuterprogramma. Daarnaast bedacht hij ook "Carolientje en kapitein Snorrebaard", "…Lees verder op Wikipedia