Boek
Nederlands

Het grote boek over families

Mary Hoffman (auteur), Ros Asquith (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hoe ziet jouw familie eruit? Waar wonen ze, wat eten ze en welke feesten vieren ze? Prentenboek over families met grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 9 jaar.
Onderwerp
Familie
Titel
Het grote boek over families
Auteur
Mary Hoffman
Illustrator
Ros Asquith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The great big book of families
Editie
1
Uitgever
Naarden: Middernacht Pers, 2010
[34] p. : ill.
ISBN
9789072259790 (hardback)

Besprekingen

In dit vrij grote prentenboek staat 'familie' centraal. Waar woont jouw familie? Hoe gaan jullie op vakantie? Waar wonen jullie? Alle onderwerpen die te maken hebben met familie komen in dit boek wel voorbij. Op leuke wijze leert je kind dat ieder gezin anders is en zijn eigen gewoontes heeft. Terloops wordt ook aandacht besteed aan mensen uit andere culturen. Op iedere twee bladzijdes staat een nieuw onderwerp centraal. Dit zijn bijvoorbeeld: gezinssamenstelling, eten, werk, kleding en feesten. Het belangrijkst zijn de vele grote gedetailleerde illustraties in waterverf en inkt. Op de illustraties zie je ook mensen met een andere huidskleur. Via enkele zinnen tekst in een opvallend grote letter wordt uitleg gegeven bij de illustraties. Door de vele illustraties, ook langs de randen van de bladzijden, oogt het wel wat druk. Kinderen vinden het waarschijnlijk wel leuk om zoveel te zien en te benoemen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Over Mary Hoffman

Mary Hoffman (Eastleigh (Hampshire), 20 april 1945) is een Engels auteur van kinderboeken.

Vlak voordat ze drie werd, verhuisde de familie Hoffman naar Londen. Op de basisschool begon Hoffman al met schrijven. Ze schreef toneelstukken die haar klasgenoten dan opvoerden. In 1964 ging ze naar Cambridge om Engelse literatuur te studeren. Ze sloot dat af met een diploma linguïstiek (taalkunde). In 1970 begon ze aan haar eerste boek, dat in 1975 werd gepubliceerd onder de naam White Magic. Inmiddels heeft ze een oeuvre van ongeveer tachtig kinderboeken, waaronder de Stravaganza serie, De Valkeniersknoop en Troubadour. Hoffman trouwde in 1972 met Stephen Barber met wie zij drie dochters kreeg.

Externe links

  • Officiële site auteur
  • Site over de Stravaganza trilogie