Boek
Nederlands

Klein als een muis

Marian van Gog (auteur), Katrien Van Schuylenbergh (illustrator)
Als Daaf niest is hij klein. Zo klein als een muis. Maar Daaf heeft een kat. Kat Pim is gek op een muis. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Klein als een muis
Auteur
Marian van Gog
Illustrator
Katrien Van Schuylenbergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2019
29 p. : ill.
ISBN
9789020678420 (hardback)

Besprekingen

Daaf is een jongetje waar iets bijzonders mee is. Als hij niest, wordt hij zo klein als een muis. En dat is best gevaarlijk, want hij heeft ook een poes, Pim, en die jaagt dan op hem. Deze keer kan Daaf maar net ontsnappen aan Pim, en wordt hij gered door een echte muis. Hij mag mee naar het holletje en daar ontmoet hij nog veel meer muizen. Ze vinden het wel vreemd dat Daaf zo klein is, maar gelukkig weet Daaf dat hij snel weer groeit als hij eet. Als een van de muizen bijna stikt, kan Daaf hem redden. Om dat te vieren eet hij een stukje kaas. Maar is dat wel slim? Een grappig verhaal op AVI-M3. De tekst in korte zinnen en eenlettergrepige woorden is mooi verdeeld over de pagina’s en afwisselend in tekstballonnen en normale tekst gezet. Het lettertype is duidelijk. Er wordt af en toe in gevarieerd, maar het tekstbeeld is zeker niet te druk. De illustraties zijn speels en kleurrijk en vullen het verhaal prima aan. Deeltje in de serie 'Leren lezen met Kluitman'. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Marian van Gog

Marian van Gog (Huizen, 16 april 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en songwriter.

Biografie

Jeugd en opleiding

Marian werd geboren in Huizen. Papa had een boekbinderij waar zij als kind vaak meehielp. Lezen was op school haar favoriete vak. Ze schreef vooral graag gedichten. Toen ze naar de middelbare school ging deed ze mee aan een hoorspelwedstrijd waar zij de eerste prijs won. Hierna ging ze naar de hts waar ze chemische techniek studeerde. Na een tijdje in een laboratorium te hebben gewerkt besloot ze toch schrijfster te worden.

Carrière

In 1978 ging van Gog aan de slag als schrijfster. Ze schreef verhalen voor kranten en had haar eigen cabaretgroep waar zij verhaaltje voor schreef. Later begon ze ook met het schrijven van liedteksten voor Kinderen voor Kinderen. Een vaar haar bekends…Lees verder op Wikipedia

Suggesties