Boek
Engels

All about Mia

Lisa Williamson (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De zussen van Mia (16, ik-figuur) zijn een geweldige studente en een topsporter, terwijl Mia haar ouders steeds teleurstelt met haar rebelse gedrag, drank en jongens. Maar dan wordt haar oudere zus per ongeluk zwanger. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Zussen
Titel
All about Mia
Auteur
Lisa Williamson 1980-
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: David Fickling books, © 2017
363 p.
ISBN
9781910989104 (hardback)

Besprekingen

Mia (16, ik-figuur) voelt zich het buitenbeentje van de familie, want haar oudere zus Grace is de perfecte studente en haar jongere zusje Audrey is hard op weg naar Olympisch goud. Hun ouders zijn reuze trots op die twee, terwijl Mia hen telkens teleurstelt met haar rebelse gedrag, gebrek aan ambitie en grote mond. Als Grace zwanger terugkomt van haar sabbatjaar in Griekenland hoopt Mia dat zij thuis flink in de problemen komt. Met humor geschreven, levensecht verhaal over familie, vriendschap, puberteit en identiteit, gezien door de ogen van een opstandige zestienjarige. Mia is egocentrisch, destructief en zet zich af tegen alles en iedereen, behalve haar drie beste vrienden. Zij drinkt te veel, maakt verkeerde keuzes en ergert zich overal aan, kortom: ze is een echte puber. Mia’s reacties, gevoelens en gedachten zijn authentiek, herkenbaar en begrijpelijk. Als de spanning tussen Grace en haar oploopt, gebeurt er iets wat hen noodzaakt samen te werken, waardoor de meisjes elkaar bete…Lees verder

Over Lisa Williamson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bonnielou2013

Sister Souljah, geboren als Lisa Williamson (New York, 28 januari 1964) is een Amerikaans schrijver, spreker (lezingen) en activist. Ze was onderdeel van de hiphopgroep Public Enemy. In 1992 bracht ze een soloalbum uit. Ze heeft een autobiografie en vier romans geschreven.

Biografie

Sister Souljah werd als Lisa Williamson geboren in het New Yorkse stadsdeel The Bronx. Tijdens haar school en studie heeft ze veel gereisd in Europa en Afrika. Later ging ze wonen in New Jersey.

In de jaren 90 was ze lid van de hiphopgroep Public Enemy. In 1992 bracht ze haar soloalbum 360 Degrees of Power uit. Door tegenvallend succes werd haar platencontract beëindigd. Tijdens de presidentscampagne in 1992 ontstond een controverse toen Bill Clinton haar naar aanleiding van haar teksten beschuldigde van het aanzetten tot haat tegen en het vermoorden van blanke Amerikanen.

Ze schreef een autobiografie No disrespect (…Lees verder op Wikipedia