Boek
Nederlands

Broem!

Leo Timmers (auteur)
+1
Broem!
×
Broem! Broem!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met bijna fotografische schilderingen in kleur van zes voertuigen die door dieren worden bestuurd. Vanaf ca. 1 jaar.
Titel
Broem!
Auteur
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[12] p. : ill.
ISBN
9789044805949 (hardback)

Besprekingen

Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over zes verschillende voertuigen. Op de linkerpagina een tweeregelige tekst met telkens het startwoordje 'Broem!, vetgedrukt in zeer grote letters. Dan volgt de zin 'Daar komt de vrachtwagen.' (c.q. de tractor, hijskraan, heftruck, graafmachine en de wals). Op de rechterpagina een felgekleurde, bijna fotografische schildering van het desbetreffende speelgoedvoertuig, met aangeklede dierenfiguren als bestuurders en passagiers en grappige details, zoals een kikker die voorop zijn heftruck een nijlpaard vervoert en een muis die een groot blok kaas takelt. Op het omslag een afbeelding van een tractor met een varken als bestuurder en een kip met een mand met eieren. Tekst en tekeningen op voor- en achterplat. Leuk boekje voor de allerkleinsten. In dezelfde opzet is verschenen: 'Toeta!'* Vanaf ca. 1 jaar.

Broem!

Een stevig gekartonneerd boekje geschikt voor baby- en peuterhandjes, dat tegen een stootje kan. In 'Broem' staan werkwagens afgebeeld met hun respectievelijke chauffeurs. Zoals de graafmachine en de mol, de vrachtwagen en de gorilla, de hijskraan en de muis en de tractor met een varken aan het stuur. Vaak is er een grappig verband tussen de dieren en wat ze vervoeren. De gorilla heeft een laadbak vol bananen en apen, de muis tilt met de hijskraan een grote brok kaas op. Leuk om dat samen te ontdekken op de fel ingekleurde illustraties.

Over Leo Timmers

Leo Timmers (Genk, 12 februari 1970) is een Vlaams jeugdauteur en illustrator.

Leven

Door zijn dyslexie las Timmers tijdens zijn jeugd meer strips dan boeken. Als gevolg begon hij op zijn achtste zelf stripverhaaltjes te tekenen en te schrijven. Later studeerde hij Publiciteit en Grafische Vormgeving en na zijn studies begon hij als zelfstandig illustrator. Toen hij met zijn gezin naar Brussel verhuisde, schreef hij ook de eerste teksten bij zijn prentenboeken.

Werk

In 1993 debuteerde Leo Timmers als illustrator met Ted en Netje van Agnes Verboven. Zijn cartooneske tekenstijl kenmerkt zich door humor, vorm en kleur en daardoor springen zijn illustraties meteen in het oog. Zijn felgekleurde prenten en scherp afgelijnde figuren passen dan ook bij de humoristische ondertoon van zijn verhalen. Zijn originele stijl is het resultaat van een langdurig proces van wikken en wegen en verschillend…Lees verder op Wikipedia