Boek
Nederlands

OK Computer : het album, Radiohead en de wereld in 1997

Leo Blokhuis (redacteur)
+1
OK Computer : het album, Radiohead en de wereld in 1997
×
OK Computer : het album, Radiohead en de wereld in 1997 OK Computer : het album, Radiohead en de wereld in 1997

OK Computer : het album, Radiohead en de wereld in 1997

Opstellen over het album 'OK Computer' van de Britse band Radiohead.
Extra onderwerp
De Standaard der Letteren
Titel
OK Computer : het album, Radiohead en de wereld in 1997
Redacteur
Leo Blokhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2022
189 pagina's : illustraties
ISBN
9789026359132 (paperback)

Besprekingen

Een boek met opstellen over het album 'OK Computer' van de Britse band Radiohead dat op 21 mei 1997, vijfentwintig jaar geleden, verscheen. Het veelgeprezen album was vernieuwend en de teksten gingen over toenemend consumentisme, technologische afhankelijkheid, gebrek aan sociale cohesie en paranoia. Daarmee schetst het album een beeld van de jaren negentig. In 'OK Computer' blikt muziekjournalist Leo Blokhuis met dichters, muzikanten, filosofen en popcritici terug op het toonaangevende album. Het boek bevat bijdragen van onder andere Frans Hagenaars, Alfred Schaffer, Auke Hulst en Marjan Slob. Persoonlijk en toegankelijk geschreven. Met kleurenfoto’s en illustraties. Voor een brede lezersgroep met interesse in muziek(geschiedenis).

Over Leo Blokhuis

CC BY 3.0 nl - Foto van/door Mieke Bonsang (uploaded with permission by Roelzzz

Leo Blokhuis (Zevenbergen, 16 oktober 1961) is een Nederlands journalist op het gebied van popmuziek. Hij is grafisch ontwerper van beroep maar bovendien werkzaam als samensteller van diverse radioprogramma’s, presentator van televisieprogramma’s en schrijver van artikelen voor Revolver, Nieuwe Revu en Vara TV Magazine. Hij presenteerde voorheen wekelijks een radioprogramma op KX Radio.

Bij het grote publiek is hij bekend als jurylid Don Leo Blokhuis bij het televisieprogramma Top 2000 à Go-Go en medewerker van De Wereld Draait Door. Daarnaast is hij (co-)auteur van een aantal boeken over popmuziek en vertaalde hij een tweetal christelijke boeken uit het Engels, Het gewijde dagboek van Adrian Plass en de opvolger daarvan, Het tweede gewijde dagboek van Adrian Plass.

Op de zondagmiddag presenteerde hij sinds 4 oktober 2020 tussen 16:00 en 18:00 uur samen met Rob Stenders de Verrukkelijke 15 op NPO Radio 2 en op zondagavond ma…Lees verder op Wikipedia