Boek
Nederlands

Koken voor starters

+1
Koken voor starters
×
Koken voor starters Koken voor starters

Koken voor starters

Je gaat alleen wonen of samenwonen. Voor het eerst moet je dagelijks je eigen potje koken. Je hebt wel al eens een spaghetti klaargemaakt of een ei in de pan gebakken, maar iedere dag een maaltijd op tafel zetten is natuurlijk heel wat anders. Met Koken voor starters wordt deze klus toch iets makkelijker. Dit boek biedt voor elk wat wils. 
Wil je snel iets klaarmaken of wil je je partner v

Onderwerp
Gerechten
Titel
Koken voor starters
Auteur
KAV-Praktische School
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
320 p. : ill.
ISBN
9789002232596

Besprekingen

Jonge mensen hebben het vaak te druk om elke dag te koken. Kant-en-klare maaltijden doen het goed, maar zijn duur, zeker in crisistijd. Dit boek toont echter aan dat koken niet altijd tijdrovend en ingewikkeld hoeft te zijn. 'KAV-Praktische School' geeft behalve kookcursussen waarin gevarieerde en gezonde voeding centraal staat, ook basiskookboeken uit, zoals koken in 30 minuten en koken voor elke dag, naast themakookboeken met eenvoudig te bereiden gerechten. Het onlangs verschenen koken voor starters is bedoeld voor een verscheiden publiek. Elk hoofdstuk begint met een receptenreeks gericht op mensen met weinig of geen ervaring, maar die door te experimenteren daar snel verandering in willen brengen. Daarna krijg je recepten voor eenvoudige maaltijden die meestal bestaan uit vis/vlees, pasta/rijst/aardappelen, groenten en soms een bijpassende saus. Mensen die graag en veel koken zullen aan dit boek veel hebben. Naast eenvoudige dagelijkse gerechten wordt er ook …Lees verder
Dit kookboek van de KAV-Praktische School — een Vlaamse organisatie die kookcursussen verzorgt en basiskookboeken uitgeeft — bevat recepten voor mensen die geen of weinig ervaring hebben in de keuken. Na een algemene inleiding volgen zeven hoofdstukken met vooral veel eenvoudige, alledaagse recepten. Daarnaast zijn er ook enkele uitgebreidere recepten voor feestelijkheden. Elk hoofdstuk begint met algemene informatie over bereidingstechnieken, ingrediënten, baktijden, voedingswaarden etc. Daarna volgt een aantal basisrecepten voor mensen met weinig of geen kookervaring. Ten slotte krijg je een reeks recepten die wat gedetailleerder werden uitgewerkt. Aan bod komen soepen, Italiaanse en Spaanse gerechten, gerechten uit de wereldkeuken, recepten voor vis en schaaldieren, traditionele Vlaamse gerechten, recepten die snel klaar zijn, en enkele nagerechten en zoetigheden. Achteraan een register. Overzichtelijke en luchtige kleurendruk in kolommen, geïllustreerd met een paginagrote foto.