Ziel van het zwaard

Julie Kagawa (auteur), Karin de Haas (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De half-vos Yumeko (16) gaat op weg naar de Tempel van de Stalen Veer om de magische drakenrol in veiligheid te brengen, waar demonen en mensen naar op zoek zijn. Ook wil ze demonendoder Tatsumi redden van de demon Hakaimono. Maar Hakaimono heeft zijn eigen plannen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Ziel van het zwaard
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Soul of the sword
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
416 p.
Verschijningsdatum
03-03-2020
ISBN
9789402705034 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Yumeko is nog steeds in het bezit van haar deel van de drakenrol, waarnaar demonen en mensen op zoek zijn. Het lichaam van de demonendoder Tatsumi is overgenomen door de gruwelijke demon Hakaimono, die in zijn zwaard gevangen zat. De demon is ervandoor en Yumeko moet nu zonder Tatsumi op weg naar de Tempel van de Stalen Veer. Samen met haar vrienden, de ronin, samurai, miko en priester, moet ze de drakenrol in veiligheid brengen. Hakaimono moet echter worden tegengehouden voordat hij totale chaos en destructie in het land veroorzaakt. Bovendien wil Yumeko Tatsumi redden. Het verhaal volgt Yumeko en Hakaimono terwijl ze zich een weg banen door verraderlijke situaties met demonen, de schaduwclan en nieuwe tegenstanders. De onschuldige Yumeko ontwikkelt zich tot een sterke kitsune, half-vos. Terwijl Hakaimono geniet van bloeddorstige confrontaties, maar ook last heeft van sentimentaliteit. Het tempo van het verhaal is hoog door de vele gebeurtenissen en het blijft spannend tot aan het ei…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties