Onsterfelijk

Julie Kagawa (auteur), Katya Kholyapina (bewerker)
+1
Onsterfelijk
×
Onsterfelijk Onsterfelijk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Het meisje Allie leeft ondergedoken voor de vampiers die haar wereld overheersen. Wanneer ze dodelijk gewond raakt, laat een vampier haar kiezen: sterven of vampier worden. Ze kiest voor het laatste. Maar dan wordt ze verliefd op de jongen Zeke. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers, Verliefdheid
Titel
Onsterfelijk
Auteur
Julie Kagawa
Bewerker
Katya Kholyapina
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The immortal rules
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2015
462 p.
ISBN
9789402705607 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 17-jarige Allie haat de zielloze vampiers die haar wereld hebben overgenomen. Ze probeert als ongeregistreerde mens te overleven, maar raakt dodelijk gewond op een van haar strooptochten. Een passerende vampier geeft haar een keuze: sterven of vampier worden. Allie houdt zich wanhopig vast aan het leven en kiest voor het laatste. Wanneer ze verliefd wordt op de tienerjongen Zeke, merkt Allie dat vampiers toch niet zulke gevoelloze wezens zijn. De auteur, vooral bekend van haar young adult-serie 'The Iron Fey', schrijft wederom een verhaal met een ontspannende functie. Echt spannend wordt het niet, omdat je uit de titels van de vier grote onderdelen gemakkelijk kunt afleiden wat er gaat gebeuren. Hoofdfiguur Allie is koppig, opstandig en zelfstandig. Dit maakt haar een aangenaam personage. Hoewel het verhaal niet origineel is, zal de combinatie van actie en romantiek zeker de doelgroep aanspreken. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie