Boek
Engels

Mum & dad

Joanna Trollope (naar het werk van)
De hersenbloeding van een bejaarde, Engelse eigenaar van een wijngaard in Zuid Spanje heeft grote impact op zijn echtgenote en zijn in Engeland wonende kinderen en hun gezinnen.
Titel
Mum & dad
Andere titel
Mum and dad
Naar het werk van
Joanna Trollope
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2020
324 p.
ISBN
9781529003390 (paperback) 9781529003406 (paperback)

Besprekingen

De hersenbloeding van een bejaarde, Engelse eigenaar van een wijngaard in Zuid Spanje heeft grote impact op zijn echtgenote en zijn in Engeland wonende kinderen en hun gezinnen, elk met eigen problemen, die om hun ouders te helpen gevoelens van jaloezie en rivaliteit moeten overwinnen. Een vlot geschreven, ietwat pretentieloze roman, waarin de onderlinge familieverhoudingen, de reacties op de gebeurtenissen in Spanje en uiteindelijke acceptatie van de situatie goed worden weergeven. Aardige karakter-en milieutekening. Redelijk plot, en aanvaardbare, wens vervullende ontknoping. Pure ontspanningslectuur.

Over Joanna Trollope

Joanna Trollope OBE (Minchinhampton (Gloucestershire), 9 december 1943) is een Engelse schrijfster van romans.

Joanna Trollope ging naar de Reigate County School for Girls en daarna naar de Universiteit van Oxford. Ze gaf les op verschillende locaties van 1967 tot 1979 voor ze fulltime ging schrijven in 1980. Ze was getrouwd met Ian Curteis, een Britse televisiester. Trollope is een ver familielid van de victoriaanse schrijver Anthony Trollope en is een nicht van de schrijver en televisiereporter James Trollope.

Ze schrijft vooral drama's over families uit de middenklasse en liefdesromans. De boeken zijn heel realistisch, en hebben vooral de menselijke psyche en onderlinge relaties tot onderwerp. Enkele van haar romans zijn verfilmd of als televisieserie uitgezonden.

Bibliografie