Makkelijk lezen
Nederlands

De geheime tuin : in makkelijke taal

Frances Hodgson Burnett (auteur), Joost Kingma (bewerker), Daniëlle Hermans (redacteur)
+1
De geheime tuin : in makkelijke taal
×
De geheime tuin : in makkelijke taal De geheime tuin : in makkelijke taal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mary (9) komt als wees terecht in een groot landhuis. Ze ontdekt daar een ommuurde tuin waar ze niet in kan. Ook in het huis ontdekt ze mysterieuze dingen. Ze hoort steeds een kind huilen. Hervertelling van een beroemd verhaal, in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Geheimen
Titel
De geheime tuin : in makkelijke taal
Auteur
Frances Hodgson Burnett
Bewerker
Joost Kingma
Redacteur
Daniëlle Hermans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret garden
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2021
64 p.
ISBN
9789086965878 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Mary groeit op in India. Als ze 9 jaar is, sterft haar familie aan cholera en vertrekt ze per schip naar Engeland. Ze gaat bij haar oom wonen in een heel groot huis met een hele grote tuin. De broodmagere, chagrijnige Mary gaat op ontdekkingstocht. Ze vindt een geheime tuin en raakt voorzichtig bevriend met Dickon, de broer van haar kamermeisje. Ze leert alles over tuinieren, wordt steeds sterker en gezonder. In het huis blijkt ook nog haar ziekelijke neefje Colin te wonen, verstopt voor de rest van de wereld. Wanneer ze hem meeneemt naar de geheime tuin, knapt hij zienderogen op. Dit klassieke kinderboek uit 1911 is herschreven in makkelijke taal en heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Het leesniveau is A2/B1, eenvoudig. Dit boek is in de verleden tijd geschreven, net als de titels 'Tom Sawyer' en 'Huckleberry Finn' uit dezelfde reeks ‘Wereldverhalen in gewone taal’. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Frances Hodgson Burnett

Frances Hodgson Burnett (Manchester, 24 november 1849 – Plandome Manor, 29 oktober 1924) was een Britse roman- en toneelschrijfster. Ze is bekend door haar kinderboeken, waaronder De geheime tuin en De kleine Lord (Little Lord Fauntleroy), dat in 1921 onder de oorspronkelijke titel werd verfilmd.

Leven

Frances H. Burnett werd geboren in Cheetham Hill, Manchester, als Frances Eliza Hodgson. Haar vader stierf in 1854, toen ze drie jaar was. Haar moeder moest zien rond te komen met vijf kinderen. Het gezin leefde in grote armoede in de achterbuurten van Manchester. In 1856 emigreerde het gezin op aandringen van een oom van Frances naar Knoxville in de Amerikaanse staat Tennessee. Hoewel het gezin nog even arm was, kwamen ze door deze verhuizing in een betere omgeving te wonen.

Na het overlijden van haar moeder in 1867 werd Burnett als 18-jarige hoofd van het gezin met nog twee jongere kinderen. Ze onder…Lees verder op Wikipedia