Onderwijzeres Kate wordt de gouvernante van het weesmeisje Flora dat in een groot landhuis woont. Kate ontdekt dat het huis duistere geheimen herbergt. Zijn Flora en haar broer bezeten door een geest?
Extra onderwerp
2020, Genre Horror (film)
Titel
The turning
Regisseur
Floria Sigismondi
Naar het werk van
Henry James
Acteur
Mackenzie Davis Finn Wolfhard Brooklynn Prince
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 91 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de roman The Turn of the Screw van Henry James
EAN
8713045249939

Besprekingen

Nieuwe verfilming door Floria Sigismundi (The Runaways) van de novelle ‘The turn of the screw’, geschreven door Henry James in 1898. In 1994 wordt onderwijzeres Kate de gouvernante van het weesmeisje Flora Fairchild (Brooklynn Prince) dat in een groot landhuis woont. Niet veel later keert Flora’s oudere broer Miles (Finn Wolfhard) terug van kostschool, waar hij is weggestuurd wegens wangedrag. De kinderen gedragen zich vreemd en treiteren Kate, die ontdekt dat het huis duistere geheimen herbergt. Zijn de kinderen bezeten door een geest? Kate heeft steeds meer moeite waan en werkelijkheid te onderscheiden en is bang dat ze de geestesziekte van haar moeder heeft geërfd. Floortje Smit (Volkskrant 16-4-’20): ‘(…) The Turning gaat de originaliteitsprijs niet winnen, ook al niet omdat de schrikeffecten niet strak zijn uitgevoerd. Het einde dat The Conjuring-scenaristen Chad en Carey W. Hayes aan de film breiden is bovendien een anticlimax. Maar regisseur Sigismondi compenseert veel met sfee…Lees verder

Over Floria Sigismondi

Floria Sigismondi (Pescara, 1965) is een Canadees-Italiaanse fotograaf en filmregisseur. Op muzikaal gebied heeft ze onder andere gewerkt met The Cure, Sigur Rós, David Bowie, Marilyn Manson, Leonard Cohen en Björk.

Biografie

Sigismondi werd geboren in de Italiaanse stad Pescara. Haar beide ouders waren fervente opera-luisteraars; Floria werd vernoemd naar het hoofdpersonage uit de opera Tosca. Op haar tweede verhuisde haar familie naar Hamilton in Canada. In 1987 vertrok Sigismondi naar Toronto, waar ze illustratie en schilderkunst ging studeren aan het Ontario College of Art. Daar studeerde ze uiteindelijk af in fotografie. Na haar studie ging Sigismondi aan de slag als modefotograaf. Haar fotografie is in de loop der jaren in groepstentoonstellingen te zien geweest met onder andere Cindy Sherman, Rebecca Horn, Vanessa Beecroft, Tony Oursler, Donald Lipski, Roberto Clemente en Joel-Peter Witkin.

In 1996 nodigde Marilyn Man…Lees verder op Wikipedia