Boek
Nederlands

Hier woon ik

Fiep Westendorp (illustrator), Gioia Smid (samensteller)
Zal ik je mijn huis laten zien? We lopen van de hal naar de keuken en de woonkamer, door alle slaapkamers en naar de rommelzolder. Groot hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, uitgesneden in de vorm van een huis. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Hier woon ik / Fiep Westendorp ; idee en samenstelling Gioia Smid
Illustrator
Fiep Westendorp
Samensteller
Gioia Smid
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fiep, 2019
[12] p. : ill.
ISBN
9789045118420 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat prentenboek in de vorm van een grachtenhuis met dikke, licht glanzende hardkartonnen bladzijden en vier uitgestanste zolderkamerraampjes. In het huis woont Fiep met haar broertje. Fiep neemt je mee door haar hele huis en laat je alle kamers zien van de keuken tot de zolder. Een erg leuk en mooi uitgevoerd kijkboek, waarin de weinige tekst in de nok van het huis ondergeschikt is en niet veel toevoegt; alleen de verschillende ruimtes worden er beschreven. De illustraties in de bekende Fiep Westendorp stijl - een van haar sterke punten in dit boek is de mooie vlakverdeling - zijn warm van kleur en er valt veel op te zien voor de peuters waar dit boek voor is bedoeld. Peuters die Jip en Janneke al kennen zal dit vertrouwd voorkomen. Een boek om steeds opnieuw te pakken en te bekijken. Vanaf ca. 2 jaar.

Hier woon ik

Dit grote en stevige boek heeft de vorm van een Amsterdams grachtenhuis. Een meisje staat je bij de voordeur op te wachten. Ze heet je welkom en laat je het hele huis zien. Er zitten veel niveauverschillen in het huis maar het ziet er op z'n Fiep Westendorps ouderwets gezellig uit. Peuters en kleuters kunnen de dingen benoemen en ze kunnen het boek hanteren want het is stevig genoeg. Maar verder ben je met dit boek snel klaar ondanks de leuke tekeningen. Het kan kinderen stimuleren om hun huis te gaan tekenen of om een hele straat te maken.


Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Toen ze ging studeren heeft ze ca. een jaar ingewoond bij haar tante in Lekkerke…Lees verder op Wikipedia