Boek
Nederlands

De vijf en de verdwenen geleerden

Enid Blyton (auteur), Jolien Savalle (vertaler)
+1
De vijf en de verdwenen geleerden
×
De vijf en de verdwenen geleerden De vijf en de verdwenen geleerden

De vijf en de verdwenen geleerden

In de reeks:
De Vijf; 11
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Vier kinderen en een hond brengen hun vakantie door in twee woonwagens. In een kasteelrui͏̈ne, vlakbij de plek waar zij kamperen, wordt een verdwenen geleerde gevonden. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Detectiveverhalen
Titel
De vijf en de verdwenen geleerden
Auteur
Enid Blyton
Vertaler
Jolien Savalle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five have a wonderful time
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
207 p.
ISBN
9789002275647 (hardback)

Besprekingen

Een spannend jeugdboek uit de klassieke serie 'De Vijf’ van Enid Blyton. De Vijf gaan op een kampeervakantie vlak bij een oude kasteelruïne, die een grote aantrekkingskracht op hen uitoefent. Zeker wanneer er een gezicht verschijnt bij een raam in een van de torens. Ze gaan meteen op onderzoek uit, maar komen er al snel achter dat de toegang tot de toren volledig versperd is. Wie verstopt zich daar? En waarom?‘De Vijf en de verdwenen geleerden’ is in Blytons kenmerkende vrolijke en spannende stijl geschreven. Enid Blyton (1897-1968) was een beroemde kinderboekenschrijfster. Ze schreef meerdere succesvolle series, waaronder ‘De Vijf’, en haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven. 'De Vijf en de verdwenen geleerden' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1951. Het boek is voor deze editie opnieuw vertaald door Jolien Savalle. Voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 9 jaar

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de vol…Lees verder op Wikipedia