Strip
Nederlands

Schipbreukelingen aan de afgrond

Daniel Pecqueur (scenarist), Malfin (illustrator)
Het drijvende miljonairsvlot Golden City van Harisson Banks is van de kaart verdwenen. Niemand weet waar het is gebleven. Een grootscheepse zoektocht wordt opgezet om het vlot terug te vinden.
Titel
Schipbreukelingen aan de afgrond
Scenarist
Daniel Pecqueur
Illustrator
Malfin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Editie
1
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2010
47 p. : ill.
ISBN
9789058854575 (hardback)

Besprekingen

'Golden City' is een stripreeks die de naam draagt van een drijvende stad waarrond verschillende verhaallijnen geweven zijn. De covertekening van dit achtste deel laat een explosie zien, die de vernietiging van de stad toont. Striplezers met een goed redeneringsvermogen vragen zich wellicht af of het einde van deze reeks in zicht is of de reeks uitgemolken zal worden zoals Thorgal, Lanfeust en Largo Winch.  Een reeks op het juiste moment laten eindigen is niet eenvoudig. Hopelijk lukt het Daniel Pequeur om 'Golden City' een waardig einde te geven of om met sterke verhaallijnen een volledige nieuwe cyclus uit te brengen. Voorlopig weet Pecqueur nog te boeien door efficiënt om te gaan met flashbacks om de spanning op te bouwen.
Het is wel aan te raden om de vorige delen te lezen alvorens aan deel negen te beginnen, anders ben je als lezer niet mee in de verwikkelingen en de interacties tussen de personages. Apple is dankzij een tv-reportage op de hoogte van de …Lees verder
'Golden City' is een van de beste sciencefiction-stripseries van het moment. In de serie draait alles om een drijvende stad waarop de rijken der aarde wonen. Een van hen is Harrison Banks. In het vorige deel werd Loli, een van de kinderen die hij onder zijn hoede heeft genomen, ontvoerd. Banks krijgt niet de kans om naar haar op zoek te gaan, want terroristen bezetten Golden City en dwingen Banks om de drijvende stad af te laten zinken. Dit heeft een drama tot gevolg. In dit deel lezen we hoe een reddingsexpeditie naar de overlevenden op gang komt en wordt in flashbacks verteld wat zich precies heeft afgespeeld. Intussen gaat ook de speurtocht naar Loli door. Spannend, origineel en goedgetekend. 'Schipbreukelingen aan de afgrond' is niet los van de voorgaande delen te lezen.