Dwarsligger
Nederlands

President vermist

Bill Clinton (auteur), James Patterson (auteur), André Haacke (vertaler)
Als de VS bedreigd wordt door een allesvernietigend cybervirus, verdwijnt de president van de radar om met een team aan een oplossing te gaan werken.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The president is missing
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2019
837 p. ; 12 cm
ISBN
9789049807238 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 42e president van de VS staat voor een enorme uitdaging als blijkt dat Amerika wordt bedreigd met een aanval van een allesvernietigend cybervirus. Om te doen wat hij het beste acht voor het land, is het nodig dat hij onder de radar werkt en zelfs een tijd geheel uit beeld verdwijnt, zonder beveiliging en zonder contact met de buitenwereld; niet om zichzelf te beschermen maar juist om enorm veel risico te nemen. Samen met zijn team, waarin een verrader blijkt te zitten, werkt hij non-stop aan de ontmanteling van het virus en het ontmaskeren van de daders. Ondertussen wordt hij van diverse kanten bedreigd en aangevallen. Grotendeels geschreven in ik-perspectief vanuit de president. Voor deze spannende thriller werkte bestsellerauteur James Patterson samen met oud-president Bill Clinton om details te verwerken die alleen van een president konden komen. Veel nieuws komt de lezer echter niet te weten. Een boek dat lekker spannend is, vlot leest, zonder verdieping van de personages, met …Lees verder

Over Bill Clinton

William Jefferson (Bill) Clinton (Hope (Arkansas), 19 augustus 1946) is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Hij was de 42e president van de Verenigde Staten van 1993 tot 2001.

Clinton, een jurist van beroep, was van 1973 tot 1976 hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit van Arkansas. Hij was van 1977 tot 1979 de procureur-generaal van Arkansas en van 1979 tot 1981 en van 1983 tot 1992 de 40e en 42e gouverneur van Arkansas.

In 1992 won Clinton, samen met running mate Al Gore, de verkiezing van 1992 en versloeg daarmee de zittende president George H.W. Bush. Tijdens de verkiezingen van 1996 versloeg hij Republikein Bob Dole en werd daarmee verkozen voor een tweede termijn.

Clinton is getrouwd met de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en oud-senator Hillary Clinton. Samen hebben ze één dochter, Chelsea. Hillary Clinton was de presidentskandidaat namens de Democratische Partij voor de presidentsverkiezingen van 2016, maar verloor …Lees verder op Wikipedia