Boek
Nederlands

Pas op, Sis!

Annemarie Bon (auteur), Katrien Van Schuylenbergh (illustrator)
kas is in het bos. er ligt een ei. is het van een kip? is het van een mus? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Draken
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Pas op, Sis!
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Katrien Van Schuylenbergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
29 p. : ill.
ISBN
9789020618532 (hardback)

Besprekingen

Kas wordt gepest door Bil en Wil. Hij rent het bos in. Daar vindt Kas een ei. Van welk dier zal het zijn? Deel van de serie 'lees lees lees'*. Elke bladzijde bevat korte zinnen van maximaal zes woorden, met enkel korte klinkers, en nog geen dubbele medeklinkers, AVI-Start. Er wordt geen gebruikgemaakt van hoofdletters, wel van leestekens en iedere zin begint op een nieuwe regel. Bij directe rede staat er een plaatje van degene die aan het woord is. Af en toe staan de woorden in een tekstballon. Iedere dubbele pagina bevat een grote kleurenillustratie die het verhaal ondersteunt. Aantrekkelijk verhaal wat al na drie weken leesonderwijs gebruikt kan worden. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia