Boek
Nederlands

Het verhaal van Wallonië

Alain Gerlache (auteur)

Het verhaal van Wallonië

Beschouwing van de complexe relatie tussen Vlaanderen en Wallonië, met een analyse van een aantal vooroordelen over Wallonië.
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Het verhaal van Wallonië
Auteur
Alain Gerlache
Taal
Nederlands
Uitgever
Aalter: Ertsberg, 2023
181 p. : illustraties
ISBN
9789464750331 (paperback)

Besprekingen

Een boek over de kloof tussen het Noorden en Zuiden van België. Het boek onderzoekt deze groeiende kloof en focust op de misverstanden en clichés tussen de twee gemeenschappen. De auteur, een Waal met nauw contact met Vlaanderen, onderzoekt vooroordelen over Wallonië zonder partij te kiezen. Hij gebruikt historische, politieke, sociale, economische en culturele bronnen om waarheden en onjuistheden te identificeren. In journalistieke en verdiepende stijl geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met enkele ondersteunende tabellen, grafieken en illustraties in zwart-wit. Alain Gerlache (1952) is een Waalse auteur, journalist en politiek commentator. Hij maakt samen met journalist Ivan de Vadder de tweetalige podcast Plan B, over de verstandhouding tussen de gemeenschappen in België.

Over Alain Gerlache

Alain Gerlache (1952) is een gewezen Waals journalist, voormalig politiek woordvoerder, ex-directeur van de RTBF en een opiniemaker in diverse Franstalige en Vlaamse media.

Biografie

Gerlache groeide op in Centraal-Afrika en ging daarna studeren aan de Université catholique de Louvain waar hij licentiaat werd in de Germaanse filologie. Als leraar talen begon hij zijn media-carrière bij de vrije radio's. Daarna werd Gerlache journalist bij de RTBF, gespecialiseerd in politiek nieuws. In 1996 startte hij het programma À Bout Portant, waarvoor hij diepgravende interviews maakte.

In 1999 ging hij in op de vraag van premier Guy Verhofstadt om zijn woordvoerder te worden. In 2003 werd Alain Gerlache benoemd tot directeur van de RTBF-televisie, op 13 december 2006 nam hij actief deel aan de niet geprogrammeerde uitzending Bye Bye Belgium op RTBF-kanaal "La Une" waarin de onafhankelijkheid van Vlaanderen in scène wer…Lees verder op Wikipedia