Baby's en peuters

Tijd voor de kleintjes!  Baby's houden van boekjes ... om gelezen te worden, om in te bladeren, om de oogjes uit te kijken, om in te bijten.  Maar bovenal houden baby's van samen zijn met mama, papa, oma, opa, ... en daarom is samen boekjes lezen het leukste kwartiertje van de dag.

Baby's en boekjes? Ja, natuurlijk!

Boeken en baby's? Natuurlijk!

Papa's en mama's, iedereen kan voorlezen. Vertrouw in jezelf. Baby's vinden het sowieso heel fijn om je stem te horen en samen in boekjes kijken, kan daarin ondersteunen. Nu even geen boekje voorhanden? Samen door een reclamefolder, tijdschrift of krant kan ook leuke momenten opleveren. 

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. 
Volg het ritme van je kind. Jonge kinderen zijn wispelturig en sneller afgeleid. Kies dus voor verschillende korte voorleesmomenten. Weet dat je de meeste boekjes niet netjes van voor naar achter hoeft te lezen, en dat je niet meteen élk woord moet voorlezen. En het leuke aan voorlezen en in boekjes kijken, is dat het altijd en overal kan. 
Laat ook een paar boekjes rondslingeren. Wie weet komt je kindje vroeg of laat zelf met een boek aanzetten. Of zie je je peuter plots in zijn eentje zitten bladeren en kijken. 

Dit en veel meer tips kan je vinden op boekstart.be

Wat is boekstart? 

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Boekjes zijn dus leuk als ondersteuning om te communiceren met je baby of peuter. 

Baby's in de bib

baby uurtje

Met de bibliothecaris genieten van boekjes, taal en muziek. 

Onze maandelijkse baby-uurtjes vinden momenteel digitaal plaats. (her)bekijk de vorige uurtjes hier

Op 13 juni vindt het laatste digitaal baby-uurtje plaats voor de zomervakantie. Meezingen en samen met de bibliotheekmedewerkers kijken in boekjes kan via de website of onze Facebook-pagina

Week van de opvoeding!

logo

Over de strijd rond slapen en eten. Over het eigen willetje van kinderen, dat soms botst met wat ouders willen. Over de strijd die soms gepaard gaat met een scheiding. De week van de opvoeding nodigt tot mildheid voor jezelf, je kind en de ouders om je heen. Mildheid verbindt. 

Wij plaatsen enkele boeken in de kijker om voor te lezen, samen in te kijken, de tieners, en de ouder.