Alles voor de kids

Een aanbod van lezen, leren, knutselen en voorleesverhalen. Tips voor kids, en ter ondersteuning van alle ouders. 

Jeudbibliothecaris leest voor

voorlezen

Elke zondagochtend leest onze jeugdbibliothecaris een verhaal voor. Meeluisteren vanop de eerste rij kan door ons te volgen op Facebook. Ook hier gebundeld. 

Buitenspeeltips

groen

Bij het zonnetje is het natuurlijk ook heel leuk om buiten te spelen. We hebben voor jullie de spelletjes: gezichten zoeken, je schaduw= je speelmaatje, kunst in de natuur en 'ik zie, ik zie...' Buitenspelen met deze tips.

De leukste knutseltips!

challenge

Bibliothecaris Anneke tipte vorige week de avonturen van Kabouter Korsakov. Luisteren wordt nog plezanter voor je kleuter met de enige echte Korsakovmuts. We dagen je uit voor de #kabouterkorsakovchallenge!

En, Passa Portabookshop lanceerde een kleurwedstrijd. Ontdek onze knutseltips hier

Tip om de mama's in de bloemetjes te zetten

knutseltip

Met deze knutseltip kunnen jullie creatief aan de slag met de kids voor het maken van het mooiste boeket om de mama's in de bloemetjes te zetten op zondag 10mei en elke andere dag.

Ayoub' tips voor zijn leeftijdsgenootjes

de grijze jager

Ayoub tipt zijn leeftijdsgenootjes, de prille tiener. 

Dankjewel voor je tips, Ayoub! 

 

Een moord in de bibliotheek

film bibkids

De wekelijkse bezoeken van onze Bibkids op woensdag moeten we al een tijdje missen.  Door hun film naar bij jullie in de woonkamer te leiden, brengen we graag een ode aan hun creativiteit.

Opgelet: dit is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Verspreid het leesvirus

verspreid het leesvirus

Een leer- en leesplatform om kinderen, jongeren en hun ouders in contact te brengen met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties.

Het is een weg banen tussen het grote aanbod. Aarzel niet ons om hulp te vragen bij jouw zoektocht. 

Ik blijf thuis. Basta!

villabasta

Thuisblijven wordt heel wat plezanter met de creatieve tips uit de voorraadkast van Villa Basta! Wij vonden hun wekelijkse bezoekjes op woensdagnamiddag aan onze bibkids alvast top. 

Coronavirus uitgelegd op kindermaat

op kindermaat

Het is niet makkelijk te begrijpen wat er heden zich afspeelt. Of al zeker niet om uit te leggen aan kinderen. Coronavirus. Wat kinderen moeten weten kan daarin ondersteunen. Geschikt voor kinderen van 5 tot 10 jaar. 

Fundels - Digitale prentenboeken

fundels

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. Kinderen oefenen hun leesvaardigheid. De gratis actie in coronatijd is niet verlengd. De prentenboeken zijn digitaal toegankelijk na betaling. 

Alle informatie op hun website

Knutseltips van de Paashaas

voorleesverhalen

Deze week gingen we elke dag op zoek naar een paasei dat de Paashaas had verstopt in de bibliotheek. Alle paaseieren zijn gevonden en uitgedeeld aan de kinderen, klein en groot. De Paashaas heeft wel nog leuke knutseltips nagelaten.