1 Stad 19 boeken

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 topboeken in de kijker. Gekozen door 19 Brusselaars die graag lezen.

De boeken zijn een aanleiding, een excuus, een vertrekpunt. Om te praten, te delen, te inspireren. Veel leesplezier!

De leeslijst

Voor de 3de keer op rij zorgen de Brusselse bibliotheken tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Boeken in een breed spectrum (fictie, non-fictie, poëzie, graphic novel) uit de rijke oogst van 2019 en 2020, in het Nederlands (of het Engels als het nog niet vertaald is).

De mensen achter de boeken

Om tot deze diverse leeslijst te komen, deden de Brusselse bibliotheken (meer nog dan vorig jaar) een beroep op hun publiek. 19 Brusselaars die graag lezen, gaven hun tips en favorieten door. Mensen zoals jij en ik, met verschillende smaken, verschillende perspectieven, verschillende verhalen. Ze werken, ze leven, ze lezen. En dat willen ze graag delen, met jou.

Ontdek hier het verhaal van boswachter Bart, studente Sindy en de anderen.

Bart Swerts, boswachterBozena Coignet, chargée de projet pour le volet littérature d'Europalia

Caroline Spaas, gezinstherapeute en doctoraatsstudenteCatherine Schoofs, office manager

Cinane El Bakkali, directeur d'école El Hikma La SagesseDavid Stevens, hoofdinspecteur fietsbrigade politie Brussel Hoofdstad Elsene

Gabriela Garcia, PhD candidate bio-engineeringGregory Vanhecke, trambestuurder MIVB

Ilham Essalih, PhD candidate postcolonial literature & book reviewer (Ilham Reads)Karel, medewerker gevangenisbibliotheek

Leticia Sere, oprichter en uitbater GrafikLisette Ma Neza, slam poet

Magaly Rodríguez García, docent geschiedenis KU LeuvenMarc Brackenier, selfmade man op pensioen

Nicolas Decloedt, topchef humus x hortenseRokia Bamba, dj

Saddie Choua, beeldend kunstenaarSindy Vermeir, studente Odisee

Vigen Rshtuni, imker

Leesplezier

Met dit initiatief zetten de Brusselse bibliotheken andermaal in op lezen en leesplezier. Ze zetten hun rol van curator in de verf. Lezers kunnen immers verdwalen in het uitgebreide boekenaanbod. Een zomerselectie van 19 boeken kan de weg wijzen.

Wat lees jij deze zomer?

1stad