Tijd om zaadjes te oogsten

(version en français voir ci-dessous)

Aan onze zadenbibleners:

Hebben jullie zaadjes kunnen recupereren uit jullie tuin? Breng deze binnen in de bib!

We hebben minstens de naam van de plant nodig, andere informatie is welkom maar niet noodzakelijk: de kleur van de bloemen, de hoogte, de soort… Een invulformulier aan de balie kan je helpen.

Zaadjes kunnen best al gedroogd zijn en zoveel mogelijk proper gemaakt. Zorg er ook voor dat de zaadjes niet mengen met de zaadjes van andere planten.

Heb je hierover vragen over of lukt het niet om zaadjes te oogsten? Aarzel dan niet om contact met ons te nemen via bibliotheek@ukkel.brussels

--------------------

C’est le moment de récolter les graines

Est-ce que vous avez déjà récupéré des graines de votre jardin ou balcon?

N’oubliez pas la grainothèque.

Pourriez-vous indiquer le nom de la plante et la variété dont vous avez récolté les semences ? Des informations comme la couleur, la hauteur,… sont toujours utiles. Une fiche est à votre disposition à la bibliothèque.

Il est important que les graines soient sèches, propres et non melangées.

Si vous avez des questions ou si vous n’arrivez pas à récolter les graines ? N’hésitez pas à nous contacter par bibliotheek@ukkel.brussels