Tentoonstelling BE.LAND van 17 januari tot 12 februari in de bib!

Vluchten is een verhaal van alle tijden. Maar ook gastvrijheid tegenover vluchtelingen kent in België een lange traditie. Van 17 januari tot 12 februari 2018 kan je in de bibliotheek van Ukkel deze boeiende geschiedenis ontdekken in de tentoonstelling BE.LAND - in samenwerking met Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Verschillende generaties vluchtelingen vertellen je hoe ze hun aankomst in België beleefden. En je ontdekt er hoe we gastvrijheid de voorbije 65 jaar hebben ingevuld.

BE.LAND omvat een permanente tentoonstelling én twee dialoogmomenten met vluchtelingen op zaterdag 20 januari en woensdag 7 februari.

Op zaterdag 20 januari is tevens auteur Elvis Peeters te gast in de bibliotheek, hij zal spreken over zijn roman "De ontelbaren", waarin het vluchtelingenthema op een zeer bijzondere manier wordt aangeraakt.

Aan de tentoonstelling is er ook een spel gekoppeld: “This is not a game”. Dit is geschikt voor leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en voor alle graden van het secundair onderwijs en het volwassenenonderwijs. Vraag ernaar aan de balie indien u dit graag wenst te spelen/uit te lenen!